Over Oosterhout Koi

Hartelijk welkom op de website van Oosterhout Koi! Mijn naam is Arie Eikelenboom. Sinds 2006 ben ik een gepassioneerd koi-hobbyist. Na 8 jaar van vele beginnersfouten, koi-aankopen, vijveraanpassingen, forumdiscussies en intieme geluksmomenten aan mijn koivijver heb ik besloten om Oosterhout Koi op te richten speciaal voor de liefhebbers van eenkleurige koi.

Ik heb gemerkt dat ontmoetingen tussen hobbyisten onderling vaak leerzaam én inspirerend zijn. Deze inspiratie wil ik graag via Oosterhout Koi met u delen! Oosterhout Koi zal zich daarom richten op alle hobbyisten die graag hun kennis en ervaringen delen ongeacht de dikte van uw portemonnee. Mijn openingstijden variëren en zijn in principe altijd op afspraak. Regelmatig zal ik een open dag, meetmoment van koi uit het groeiproject of andere dagen organiseren. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u met medehobbyisten of mij persoonlijk uw ervaringen, kennis of vragen bespreken. U kunt een persoonlijke afspraak maken door mij te bellen op 06-22416643 voor een blik bij de koi of een advies in een 1 op 1 gesprek.

Eenkleurige koi

Bij Oosterhout koi kunt u terecht voor alle éénkleurige koi (uit prijsklassen vanaf €49). Ik heb gemerkt dat de éénkleurige koi dankbare vissen zijn die klanten veelal een goed gevoel geven qua karakter, gedrag en ontwikkeling. Éénkleurige koi zijn vaak tammer en letterlijk aaibaarder dan de meeste meerkleurige koi. Daarbij komt dat de ontwikkeling van eenkleurige koi veel beter voorspelbaar is en dat een miskoop eerder uitzondering is dan regel. Bij meerkleurige koi blijkt een vis veel vaker tegen te vallen qua ontwikkeling. Eenkleurige koi groeien sneller, houden hun kleuren beter en egaler vast en zijn vaak ook sterker bestand tegen ziektes en invloeden van buitenaf. Ik denk dat dat laatste voornamelijk voortkomt uit het feit dat vele eenkleurige koi dichter bij de natuurlijke karper staan en daardoor minder zijn ‘doorgefokt’ dan de dure en kwetsbare meerkleurige vissen uit de gosanke groep. Last but not least zijn eenkleurige koi haast altijd goedkoper dan meerkleurige koi uit een soortgelijk segment.

Tevens kunt u bij Oosterhout Koi terecht voor koivoer, waterverbeteraars en medicijnen. Natuurlijk kan Oosterhout koi ook hardware voor uw koivijver leveren echter zal dat altijd op offertebasis gebeuren en op basis van een persoonlijk gesprek. Oosterhout koi kan diverse zaken leveren of verwijst u graag door naar specialisten die hun kwaliteit reeds bij mij bewezen hebben.

IMG_7842
IMG_7773
DSC_4112