top of page

Over Oosterhout Koi

Welkom op de website van Oosterhout Koi. Dé specialist op het gebied van éénkleurige koi. Op deze pagina stel ik mezelf voor en licht ik toe waarom Oosterhout Koi bij u als koihobbyist zou kunnen passen!

 

De belangrijkste redenen om Oosterhout Koi te bezoeken zijn:

 

  • Eerlijk advies en zeer scherpe prijzen: Oosterhout Koi is aan huis gevestigd en heeft beperkte bedrijfskosten ten opzichte van andere dealers op grotere locaties. Daarbij werk ik fulltime buiten de koibranche en is het financiële gewin niet allesbepalend voor het succes van Oosterhout Koi.

 

  • Één op één aandacht: Oosterhout Koi is alleen geopend op afspraak om klanten de tijd en aandacht te kunnen geven die horen bij de aanschaf van een hoogwaardige koi.

 

  • Hoge kwaliteit koi: Mijn specifieke kennis van de éénkleurige koi die ik door de jaren heen heb opgebouwd maakt dat ik potentievolle koi kán en mág kopen van mijn voorkeurskwekers in Japan.

 

  • Vrijblijvend langskomen: Ik vind het leuk om klanten te ontvangen en met hen over koi te praten. Of daar wél of geen verkoop van een koi bij komt is niet belangrijk. Ik voel me net zo veel hobbyist als de gemiddelde klant die mij bezoekt. Dus wees welkom en maak snel een afspraak.

20181024_085115[8704].jpg

Over Arie Eikelenboom

Mijn naam is Arie Eikelenboom. Geboren (1978) en getogen in Geertruidenberg. Met mijn vriendin en onze 3 kinderen wonen wij per 1-12-2020 aan de Koningsdijk 1 in Oosterhout. In 2014 ben ik gestart als hobbymatig koidealer. Mijn kleine onderneming heb ik gevestigd aan huis in Oosterhout.

Kleinschaligheid

 

Voor de kleinschaligheid van mijn onderneming heb ik bewust gekozen. De filosofie hierachter is als volgt; het kopen van een koi is een serieuze aangelegenheid die in veel gevallen ook best veel geld kan kosten. Soms wel tot bedragen van meer dan €1000. Hiervoor neemt u als klant logischerwijze de tijd. Deze tijd wil ik ook persoonlijk voor u kunnen nemen. Ik sta namelijk voor een eerlijk en open advies waarin uw wensen én de gezondheid van de door mij verkochte koi voorop moeten staan. Dat kan wat mij betreft alleen als ik op afspraak mijn klanten ontvang en hen voorzie van de broodnodige adviezen. Als de beschikbare tijd voor mijn klanten onder druk komt te staan omdat er omzet gedraaid MOET worden valt de basis onder mijn filosofie weg en komt mijn plezier en de gezondheid van de koi in het geding. Dat mag nooit gebeuren!! U staat als klant centraal….dus een afspraak maken is noodzakelijk. Oosterhout Koi kent daarom ook geen vaste openingstijden. De kleinschaligheid van Oosterhout Koi zit hem ook in het feit dat ik gespecialiseerd ben in éénkleurige koi. En dat is óók een bewuste keuze die ik maakte met mijn hart. Ik zal u vertellen waarom;

foto arie.JPG

Éénkleurige koi

 

Inmiddels kennen we allemaal de beelden van de gigantische chagoi van kweker Hirasawa of de onvoorstelbaar indrukwekkende yamabuki van Izumiya. Vissen met een mythische lengte en een indrukwekkende bouw. Ze imponeren en tonen een karakter dat zachter is dan fluweel. Het is de combinatie van die factoren die mij, en met mij vele koiliefhebbers, heeft gemaakt tot een aanbidder van éénkleurige koi. Inmiddels zijn er zelfs al klanten die bewust kiezen voor een vijver met enkel éénkleurige koi. Wat mij betreft een goede ontwikkeling die bevestigt dat naast esthetische aspecten óók het karakter van onze gevinde vrienden meer dan ooit wordt gewaardeerd. Prettige bijkomstigheid is ook dat de gemiddelde éénkleurige koi een stuk voordeliger is dan de gemiddelde meerkleurige koi.

 

Eenkleurige koi hebben, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, diverse cruciale eigenschappen die een vis kunnen maken of breken. Een ideale éénkleurige koi heeft een egaal gekleurd en symmetrisch schubbenkleed dat op geen enkele manier wordt onderbroken door schubben van een andere vorm of grootte. Zeker op latere leeftijd is het wenselijk dat de huidkwaliteit zich ten volle heeft ontwikkeld en dat het fukurin in volle glorie zichtbaar is. Fukurin ontstaat wanneer de schubben van de koi uit elkaar groeien. Hierdoor ontstaat een zekere ruimte tussen de schubben die gevuld wordt door vlees/huid. Dit heeft als prettig gevolg dat de koi een soort van sierlijk netpatroon vertoont. Oneffenheden in dit netpatroon doen afbreuk aan de uitstraling van de koi. Naast de huid en kleur-egaliteit staan éénkleurige koi vaak bekend om de enorme lengte en de geweldige lichaamsbouw. Dit gecombineerd met het goedmoedige karakter van een éénkleurige koi maakte voor mij de keuze eenvoudig. Ik specialiseer mezelf op éénkleurige koi!

De website 

 

Op deze website vind u naast mijn beschikbare koi ook een overzicht van aanverwante artikelen die ik verkoop. Het gaat dan vooral om koivoer, medicatie en vijverpompen. Dit alles tegen de allerscherpste tarieven. Voor een uitgebreider assortiment van vijverproducten verwijs ik u graag door de diverse ondernemers in de koibranche. Dit kunnen andere koidealers, vijverbouwers of voerproducenten zijn. In een persoonlijk gesprek help ik u graag op weg in de wondere wereld van koi!

 

Veel plezier op deze website en graag tot ziens bij Oosterhout Koi. 

 

Arie Eikelenboom 

_MG_6614.JPG
bottom of page